NATUUR(LIJK) Als loopbaanbegeleider én natuurcoach voel ik me sterk verbonden met de natuur en geniet ik ervan om je te begeleiden om in contact te komen met jouw eigen natuur. ESSENTIE EN KRACHT Ik ben iemand die authentiek in het leven staat en geloof in de kracht van ieders eigenheid. Wat heb jij in al je eigenheid te bieden aan de wereld? PLEZIER Plezier hebben en volop kunnen genieten is heel belangrijk in mijn leven. Iedereen is anders en ik begeleid je graag om helder te krijgen waar jij energie van krijgt en hoe je vanuit jouw waarden in het leven kan staan. Wat doe jij graag en geeft jou een grote glimlach van plezier?
OPLEIDINGEN
Hogeschool voor Natuurgeneeskunde Hippocrates te Bloemendaal 2002-2008. Specialisaties: Psychische en sociale begeleiding, coaching en counseling, Lichaamsgerichte therapie (diverse therapeutische massages), voedingsleer, psychologie, psychiatrie, fytotherapie, iriscopie, esoterie, anatomie, pathologie, biografie, homeopathie, dansexpressie, psychodynamiek. Dansexpressie en authentic movement Sabouschka Kahlfeld 2004-2008 Ayurverdische massage en meditatie in India, 2004 Yoga, Yogakring Limburg, Manon Mommers, 2001-2004 Authentic Movement. LOTZ movement 2007 Sjamanistich genezer, Esoterisch centrum Etten-Leur, 2003-2005 Familieopstellingen, Clear vision: Anja Brasser, Amsterdam 2007-2008 Familie en Systeemopstellingen, Christine Sonius, Heemstede 2008 Geweldloze communicatie binnen organisaties 2017 Themadag natuurcoaching, Innersteps, april 2019 Coaching in de natuur, Ilse Geusens, oktober 2019 Werken met familieopstellingen, bijscholing aan de Educatie Academie 2021
METHODIEKEN
Natuurcoaching en wandelcoaching Familie- systeem- en organisatieopstellingen Creatieve opdrachten Diverse technieken en oefeningen uit NLP Talenten (Luk Dewulf) en kernkwadranten Lichaamsgerichte oefeningen en ademhalingstehnieken Beweging, dansexpressie en Authentic movement Visualisatie, imaginatie en meditatie Bosbaden Mindfulness Diverse gesprekstechnieken (o.a. geweldloze communicatie) Waarom coaching in de natuur? We hebben drukke levens, er wordt veel van ons verwacht en we verwachten ook veel van onszelf. Vaak ben je zo druk bezig dat je de verbinding met jezelf en de natuur om je heen helemaal kwijt raakt. Het ritme van de natuur ons kan helpen om weer verbinding te maken met onze eigen innerlijke natuur. Daarbij gebruik ik o.a. elementen uit de natuur (een steen, boom, blad) als symbool om dilemma’s en gevoelens zichtbaar te maken. Die natuurlijke elementen helpen om op een andere manier naar een vraagstuk te kijken en zo tot inzichten te komen. Ik betrek de natuur dus echt in het traject. Vandaar dat ik er de voorkeur aan geef om (een gedeelte van) de loopbaanbegeleiding buiten in de natuur te doen, maar het kan ook zeker binnen in mijn praktijkruimte.
ERVARING
Ik ben opgeleid tot natuurgeneeskundig therapeut en natuurcoach en heb al meer dan 8 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van mensen met loopbaan- en levensvragen vanuit mijn eigen praktijk. Ik heb mijn werkervaring opgedaan zowel als zelfstandig ondernemer als een aantal jaren in loondienst als o.a. HR coördinator bij een biologische boerderij, teamverantwoordelijke in de reissector, verkoopmedewerkster en reisbegeleidster. Verder heb ik een grote passie voor reizen en werkte ik mee aan een aantal lokale ontwikkelingsprojecten o.a. in Egypte, India. Tot op heden organiseer ik regelmatig retreats binnen Europa en belevingsreizen naar de woestijn van Egypte. Expertises: Work-life balance Persoonlijk leiderschap Carrièreswitch/heroriëntatie op de arbeidsmarkt Stap naar zelfstandig statuut Talentenanalyse Culturele diversiteit/ allochtonen Zelfstandigen Startende ondernemers Zaakvoerders en leidinggevenden Jonge ouders Re-integratie na een periode van ziekte/ burn out
What makes me sparkle?
Zoveel! bijvoorbeeld: tegen een boom leunen en kijken hoe de zon tussen de bladeren door komt, met mijn blote voeten door het gras lopen of door het warme zand van de woestijn. Met andere woorden: in de natuur zijn, reizen, avontuur, creatief bezig zijn (o.a. keramiek, dans, schilderen, zingen) lieve vrienden en mijn gezin. Tijdens mijn werk als loopbaancoach geniet ik ervan om mensen op ‘een down to earth’-manier te begeleiden om trouw te zijn aan zichzelf, meer balans te vinden en in hun authentieke kracht te staan. Zo kun je beter keuzes maken vanuit respect voor je eigen waarden en een zinvolle bijdrage leveren aan de organisatie waarbinnen je werkt of je eigen onderneming. Mijn motto: Step into your true nature! Weet wie je bent, ken je talenten, valkuilen en dromen en durf trouw te blijven aan jezelf en zo authentiek in het leven te staan.
Usha Henning 0474 93 68 67 usha@sparkle-loopbaancoaching.be www.insidenature.be
Usha Henning Loopbaancoach (in de natuur - regio Zottegem en Gent)
Meer info
back